Ιστορία της οικοτεχνίας
Βιολογικά πρωτογενή προϊόντα μέλισσας συλλεγμένα με αγάπη.Πολυετή πιστοποίηση βιολογικής παραγωγής μελιού υψηλής ποιότητας.
Ο πατέρας μας Νίκος Σταματίου την Άνοιξη του 1953 στη Σκόπελο περπατώντας προς το κτήμα του είδε ένα μικρό νέο μελίσσι να κρέμεται από το κλαρί μιας ανθισμένης αμυγδαλιάς. Γεμάτος ενθουσιασμό το ίδιο πρωινό κιόλας σύλλεξε το νέο σμάρι από το δέντρο τινάζοντάς το σε ένα παλιό ξύλινο κουτί. Χωρίς να το γνωρίζει εκείνη την μέρα, αφού δεν είχε καθόλου μελισσοκομική εμπειρία, είχε μόλις «φυτέψει» τον πρώτο υγιή σπόρο μιας εξαιρετικά λαμπρής μελισσοκομικής παράδοσης. Χρόνο με το χρόνο αύξησε τον αριθμό των κυψελών του από εκείνο το πρώτο ελεύθερο και σχεδόν «άγριο» την εποχή εκείνη νέο σμάρι της θαυμαστής και ιδιαίτερα παραγωγικής μεσογειακής μέλισσας.
Οι αυτόχθονες ελληνικές μέλισσες έχουν καταγράψει μακρύ και άοκνο ταξίδι μέσα στους αιώνες προσαρμοζόμενες κάθε εποχή στα νέα καιρικά δεδομένα. Έτσι, σήμερα μόνο στην ελληνική επικράτεια πετούν και εργάζονται καθημερινά μερικά από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως είδη παραγωγικής μέλισσας με την apis melifera να δεσπόζει στην κορυφή όλων